Jimm's

Jimm’s 20v historiikki, osa 4: Salo

Jimms TeamApr 12, 2021 - lukuaika 2 min Reading Time: 2 minutes

Tiesithän että Jimm’sillä on yrityksenä varsin pitkä historia?

Jimm’sin y-tunnukselle rekisteröitiin alunperin yritys nimeltä Becanet Oy jo vuonna 1992. Saman vuoden syksyllä yrityksen nimi muuttui Salon Sähkökoneeksi ja 9.4.2001 nimi vaihtui taas, jolloin Jimm’s näki päivänvalon ensimmäistä kertaa. Yritys oli koko tämän ajan SSD Computersin omistuksessa. SSD Computersin nimi muuttui Tietoasemaksi vuonna 2005, yrityksen yhdistyessä LJH Computersin kanssa. Jimm’sin omistajuus pysyi fuusiossa Tietoasemalla.

Ensimmäinen myyntitapahtuma Jimm’sin nimissä tehtiin 12.4.2001 ja siksi juuri tätä päivää pidetäänkin varsinaisena syntymäpäivänä.

Jimm’sin ensimmäiset tilat sijaitsivat Salossa Rummunlyöjänkadulla, SSD Computersin myymälän yläkerrassa. Varsinaista myymälätilaa Jimm’sillä ei ollut, vaan tilat olivat enemmänkin verrattavissa kerrostaloasunnossa sijaitsevaan toimistoon. Työpisteitä oli muutamia ja yksi huone oli pyhitetty koteloiden säilytykselle. Muuten työtilat olivat hyvinkin eläväiset ja niitä muutettiin tarpeen mukaan, milloin pakkaamiselle, säilytykselle tai vesijäähdytyksen kokoamiselle sopiviksi.

Henkilökuntaa yrityksellä oli alkuun vain kaksi vakituista henkilöä. Äkkiä kuitenkin huomattiin kysynnän kasvavan ja samalla tarvittiin lisää henkilöstöä. Opiskelijat olivat jo tässä vaiheessa löytäneet Jimm’sin ja harjoittelijoita oli menossa mukana jatkuvasti. Vuoteen 2003 mennessä vakituisen henkilöstön määrä oli kasvanut kuuteen.

Koska toiminta painottui pelkästään verkkokauppaan, tilausten käsittely ja asiakaspalvelu veivät ison osan työajasta. Tilaukset käsiteltiin manuaalisesti yksi kerrallaan, kun tiedot naputeltiin verkkolomakkeelta järjestelmään ja lisättiin käsin esimerkiksi toimituskulut. Myös asiakaspalvelu oli pääsääntöisesti yhden ihmisen harteilla.

Koska omaa varastoa ei tässä vaiheessa vielä juurikaan ollut, tilattiin tuotteet tukkureilta sitä mukaa, kun asiakkaat niitä tilasivat. Kotelot muodostivat tähän poikkeuksen, ja niitä pidettiinkin koko ajan varastossa. Tukkureita oli käytössä kourallinen, ja osa näistä samoista tukkureista on edelleen käytössä.

Erikoistuotteita tehtiin ja teetettin paljon itse. Jimm’sin omat vesijäähdytyspaketit olivat todella suosittuja! Nämä koostuivat Jimm’sin itse suunnittelemista ja teettämistä kupari- tai alumiiniblokeista sekä Eheimin pumpuista. Blokit teetettiin paikallisella metallialan yrittäjällä, jonka kanssa tehtiin yhteistyötä pitkään. Kahden innokkaan yrittäjän yhteistyöllä pystyttiin tarjoamaan asiakkaille uniikkeja ja hyvin toimivia tuotteita.

Jimm’sin perustaja oli aktiivinen ja innokas tietokoneharrastaja, jonka sydäntä lähellä olivat kellottaminen, vesijäähdytys ja kaikenlainen modaaminen. Jimm’sin suosituimpia tuotteita olivatkin esitestatut komponentit, kellotusosat ja -tarvikkeet. Tuolloin kellottamiseen sisältyi paljon nykyistä enemmän fyysistä tekemistä, kun emolevyille kolvattiin parempia komponentteja. Kysyttyjä emolevymerkkejä olivat esimerkiksi Abit ja Epox, juuri hyvien kellotusominaisuuksiensa takia.

Yksi Salon toimipisteen mieleenpainuneimpia sattumuksia olivat Kiinasta kotelokuorman mukana tulleet hämähäkit. Kun niitä alkoi vipeltää kymmenittäin pitkin toimistotilojen kattoa, oli pakko toimittaa muutamia tutkittavaksi Turun Yliopiston biologian laitokselle. Hämähäkit olivat onneksi harmittomia, mutta ehtivät kuitenkin säikäyttää työntekijät.

Katso video Jimm’sin alkulähteiltä Youtube-kanavaltamme!

https://blog.jimms.fi/abzp/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Uusimmat artikkelit

Tiedote 10.4.2024

Tiedote 10.4.2024

Jimm's teamApr 10 - lukuaika < 1 min
Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – maaliskuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – maaliskuu 2024

Jimm's teamApr 5 - lukuaika 2 min
Modeemi vai reititin? Verkkolaitteen valinnan punainen lanka

Modeemi vai reititin? Verkkolaitteen valinnan punainen lanka

Jimm's teamMar 13 - lukuaika 2 min
Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Jimm's teamJan 17 - lukuaika 2 min
Jimm’sin vuoden 2023 suosituimmat tuotteet

Jimm’sin vuoden 2023 suosituimmat tuotteet

Jimm's teamJan 8 - lukuaika 2 min
Parhaat pelit pukinkonttiin

Parhaat pelit pukinkonttiin

Jimm's teamDec 13 - lukuaika 2 min
Uutta Jimm’s verkkosivuilla: suosikit

Uutta Jimm’s verkkosivuilla: suosikit

Jimm's teamDec 12 - lukuaika < 1 min
Katso lisää