Jimm's

Apua! Lapseni haluaa laneille, mitä teen?

Jimm's teamFeb 15, 2023 - lukuaika 2 min Reading Time: 2 minutes

Tämä viaton toive jakaa vanhempien reaktiot yleensä kahtia: heihin, jotka ovat vähällä pakahtua ylpeydestä, kun suonissa virtaava nörttiveri on periytynyt myös jälkipolville, ja heihin joissa toive aiheuttaa lähinnä hämmennystä. Sen sijaan, että jälkimmäisen puoliskon vanhemmat lähtisivät epätoivoiselle googletusmatkalle ympäri internetin keskustelupalstoja, päätimme vuosien lanikokemuksemme avulla koota teille tämän pienen infopaketin.

Lisää tietoa löydät Assemblyn omasta Tietoa vanhemmille – artikkelista.

Miten uskallan jättää lapseni yksin niin suureen tapahtumaan? 

Assemblyt ovat turvallinen tapahtuma, joissa on vahvana läsnä “kaveria ei jätetä” -asenne. Paikan päällä on ympäri vuorokauden tavoitettavissa järjestyksenvalvojia, jotka kiertävät tapahtumapaikalla tapahtuman kulkua ja turvallisuutta valvoen. Ennen tapahtuma-alueelle saapumista suoritetaan turvatarkastus, jossa varmistetaan, ettei kenelläkään ole mukana kiellettyjä tavaroita. Voit tutustua kiellettyjen tavaroiden listaan Assemblyjen Partyoppaasta.

Turvallisuus on huomioitu myös nukkumisjärjestelyissä. Assemblyt suosittelevat, että tapahtumapaikalla yöpyvät lanittajat nukkuvat yöpymiselle varatussa erillisessä tilassa, mutta jos joku nukkuu konepaikallaan, tulee hänen olla selvästi näkyvillä – esimerkiksi pöydän alla nukkuminen ei ole sallittua. 

Ota ainakin nämä asiat huomioon

  • Assemblyille saapuminen ja tavaroiden kuljetus. Tapahtumapaikalle on lyhyt kävelymatka Pasilan rautatieasemalta, mutta moni lanikävijä saapuu myös autolla. Auto tulee pysäköidä pysäköintitaloon, josta tavarat voi kantaa joko käsin tai kuljettaa tapahtumapaikalta lainattavalla rullakolla perille. Vaikka lapsi jäisi laneille yksin, on vanhempien sallittua auttaa setupin lastaamisessa ja purkamisessa. 
  • Ruokailu ja maksaminen. Useimmilla toimipisteillä voi maksaa sekä kortti- ja mobiilimaksuilla että käteisellä. Lapselle on hyvä varata riittävästi ruoka- ja shoppailurahaa ja sopia etukäteen siitä, kuinka iso osa rahasta on ylimääräistä käyttörahaa. Tapahtumapaikalta löytyy useita erilaisia ruokailumahdollisuuksia, joten jokainen saa varmasti vatsansa täyteen. Tapahtumapaikan kojujen ja ravintoloiden menun hinnasto saattaa poiketa normaalista.
  • Omista tavaroista huolehtiminen. Vaikka tapahtuma on turvallinen ja paikalla kiertää useita järjestyksenvalvojia, on aina parempi ennemmin katsoa kuin katua. Kalleimmat kuulokkeet, hiiret ja näppäimistöt kannattaa joko jättää kotiin – jos variaatiota löytyy, tai ottaa mukaan reppuun konepaikalta poistuessa. Langattomia laitteita kannattaa välttää, jos mahdollista, sillä ne saattavat helposti häiriintyä toisistaan ja toimia vaihtelevasti.
  • Jos jotain unohtui tai menee rikki. Ei hätää! Jimm’sin osastolla on myynnissä kaikkea verkkokaapeleista komponentteihin, joten mitä tahansa unohtuukin – meiltä saa uutta tilalle edullisin messuhinnoin. Jimm’sin osastolla palvelee myös PC-klinikka, jossa tehdään huoltoja ja uusien komponenttien asennuksia messukävijöiden koneisiin. PC-klinikka palvelee myös messuostoksiin liittyvissä takuuasioissa. 
  • Lapsen mukana laneille. Lanit ovat elämys joka sopii jokaiselle. Ei haittaa, vaikka omat harrastukset ja mielenkiinnonkohteet eivät yltäisikään videopeleihin, sillä Assemblyiltä löytyy paljon muutakin. Tapahtuman monipuoliseen ohjelmaan kuuluvat mm. democompot, livemusiikkia, cosplaykilpailu sekä paljon erilaista nähtävää ja koettavaa. Jos haluat todella ymmärtää, mistä tässä touhussa on kyse, tule päivävierailijaksi ja koe se itse!

Edellä mainittujen lisäksi suosittelemme tutustumaan myös Assemblyjen omaan Partyoppaaseen, josta löytyy mm. pakkauslista, tapahtuman säännöt, ohjeita laitteiston pakkaamiseen ja paljon muuta hyödyllistä! Nähdään Assyilla!

https://blog.jimms.fi/ac70/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Lisätietoa lapsen osallistumisesta Assembly-tapahtumaan löytyy blogikirjoituksesta osoitteessa https://blog.jimms.fi/apua-lapseni-haluaa-laneille-mita-teen/. […]

Uusimmat artikkelit

Tiedote 10.4.2024

Tiedote 10.4.2024

Jimm's teamApr 10 - lukuaika < 1 min
Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – maaliskuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – maaliskuu 2024

Jimm's teamApr 5 - lukuaika 2 min
Modeemi vai reititin? Verkkolaitteen valinnan punainen lanka

Modeemi vai reititin? Verkkolaitteen valinnan punainen lanka

Jimm's teamMar 13 - lukuaika 2 min
Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Jimm's teamJan 17 - lukuaika 2 min
Jimm’sin vuoden 2023 suosituimmat tuotteet

Jimm’sin vuoden 2023 suosituimmat tuotteet

Jimm's teamJan 8 - lukuaika 2 min
Parhaat pelit pukinkonttiin

Parhaat pelit pukinkonttiin

Jimm's teamDec 13 - lukuaika 2 min
Uutta Jimm’s verkkosivuilla: suosikit

Uutta Jimm’s verkkosivuilla: suosikit

Jimm's teamDec 12 - lukuaika < 1 min
Katso lisää