Jimm's

Kuinka välttää ukkosvahingot?

Jimm's teamJun 23, 2022 - lukuaika 2 min
Reading Time: 2 minutes

Kesä on ihanaa aikaa, mutta joskus sitä sattuu ja tapahtuu. Pelata voi vaikka laiturin nokassa, kunhan on riittävän varovainen, ettei läppäri löydä tietään järven pohjaan. Mökkilaneilla kannattaa pitää energiajuomat ja roiskeläpät kaukana pelikoneista – käy vaikka samalla happihyppelyllä, kun nautit virvokkeita!

Ukkosvahingot ovat myös jokakesäinen riesa. Ukkosen aiheuttamat vahingot elektronisiin laitteisiin liittyvät yleensä ylijännitteeseen. Salama voi iskeä esimerkiksi sähkölinjoihin, joita pitkin virtapiikki voi edetä pitkällekin. Salama iskee todennäköisemmin lähelle ilmajohtoa kuin maakaapeliverkkoon, joten vahingot ovat yleisempiä maaseudulla kuin kaupungeissa ja taajama-alueilla. Myrskyn sähkölinjoille kaatama puu voi myös aiheuttaa ns. nollavian, joka rikkoo herkästi sähkölaitteita.

Vahinkoja sähkölaitteille voit välttää muutamilla tehokkailla keinoilla:

  • Perinteinen keino suojata laitetta on irrottaa töpseli seinästä. Tämä on edelleen paras tapa, riippumatta asuinsijainnistasi.
  • Talon sähkötauluun voi asentaa ylijännitesuojan.
  • Selvitä, onko talossasi tai mökissäsi ukkosenjohdatin.
  • Korkeat puut rakennuksen lähettyvillä saattavat johtaa salaman itseensä. Liian lähellä olevasta puusta salama voi kuitenkin kulkeutua puun kautta rakennukseen.
  • Voit käyttää jatkojohtomallisia ylijännitesuojia, jotka voivat olla hyvä suojalisä, mikäli et ole paikalla irrottamassa laitteita seinästä. Asiakaspalvelumme voi auttaa sopivan suojan löytämisessä juuri sinun tarpeeseesi. Kurkkaa Jimm’sin ylijännitesuojat tästä!

Myös UPS-laite on hyödyllinen hankinta varsinkin sähkökatkoja ajatellen. Kurkkaa Jimm’sin UPS-laitevalikoima tästä!

Jimm’s tarjoaa tuotteilleen erillisenä maksullisena lisäpalveluna Modernan laadukkaan tuoteturvan, joka kattaa tapaturmat kuten tuotteen vahinkorikkoutumiset, nestevauriot ja salamaniskun seuraukset.

Tuoteturva kattaa myös toimintahäiriöt ja murtovarkaudet.

Ja mikä parasta; tuotevakuutus on voimassa missä päin maailmaa tahansa, joten uskallat reissata kesällä huoletta!

Lue lisää Jimm’sin tuoteturvasta

Olemme valmiita auttamaan sinua tuotteesi vahingoittuessa. Ilmoita vahingosta nopeasti ja helposti lomakkeen kautta: https://www.moderna.fi/ilmoita-vahinko/ tai sähköpostitse osoitteeseen info@moderna.fi. Voitte myös soittaa meille puhelimitse numeroon: 010 195 510 (avoinna ma-pe klo 10-20, la klo 11-16) Suomen aikaa.

https://blog.jimms.fi/ac2c/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Katso lisää