Featured small

Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Jimm's teamJan 17, 2024 - lukuaika 2 min Reading Time: 2 minutes

Vuonna 2024 olemme todennäköisesti jo jättäneet kauas taaksemme kysymykset kuten “mitä RGB on?” ja “kannattaako siitä maksaa?”. Kuten tiedetään, RGB on tapa elävöittää ennen tunkkaisena tunnettua elektroniikkaa. RGB-ratkaisuja on saatavilla niin koneen sisälle tuleviin komponentteihin kuin kokoonpanon ulkopuolisiin laitteisiin. Tänään pääsetkin blogissamme matkalle elektroniikkamuodin maailmaan. Jos vielä jostain syystä pohdit, mitä lisäarvoa loistavat värikkäät valot voivat tuotteelle tuoda, ei huolta – me kerromme sinulle.

Kehitys sen kaikilla mittapuilla sekä tietokoneharrastajien määrän kasvu ovat mahdollistaneet erilaisten komponenttien ja laitteiden kehittämisen paitsi mahdollisimman tehokkaasta, myös mahdollisimman näyttäväksi. Yhä useampi haluaa panostaa tärkeän harrastuksensa tai työnsä laitteistossa myös näyttävyyteen, ja personoida sekä tietokonetta että koko setuppia näyttämään enemmän itseltään. Yksi yleisimmistä tavoista toteuttaa omaa visiota on panostaa RGB-valaistukseen. Tämän avulla omaan peliasemaan voi luoda värimaailman omien lempivärien tai pelin tunnelman ympäriltä. Kauniisti valaistu setuppi on hämärässä huoneessa paitsi käyttäjänsä näköinen, myös tunnelmallinen. 

Kuva Katakombcat / IG

Miten oman setupin personointi kannattaisi aloittaa?

Vastaus kysymykseen riippuu lähtötilanteesta. Jos olet kasaamassa uutta tietokonetta, on luontevaa aloittaa koneen sisäisistä komponenteista. Jos taas olet päivittämässä oheislaitteita tai ostamassa koristusta omaan nörttinurkkaasi, on mahdollisuuksien rajana kirjaimellisesti vain oman luovuutesi ulottuvuudet.

Näppäimistöjen, hiirien, mikrofonien, hiirimattojen, kuulokkeiden ja pelituolien lisäksi valoa ja väriä setuppiin voi tuoda esimerkiksi valopaneeleilla tai led-nauhoilla. Esimerkiksi Nanoleafin valmistamat valaistusratkaisut on helppo kiinnittää seinälle tai kalusteisiin setupin läheisyyteen ja määrittää toimimaan itselleen mieluisilla asetuksilla. Mikäli tavoitteena on luoda koko huoneeseen esimerkiksi todellinen cyberpunk-tunnelma, voi huoneen kattovalaisimien polttimot vaihtaa mieluisan värisiin (tai väriä vaihtaviin!), kauko-ohjaimella säädettäviin LED-polttimoihin. 

Mikäli tavoitteet eivät ole koko huonetta kattavat ja nörttivaltakuntasi on enemmänkin pieni nurkkaus, voivat pienet suunnitellut yksityiskohdatkin tehdä paljon. Monissa näppäimistöissä ja hiirissä on nykyään jonkinlainen RGB-valaistus, joita voi säätää laitevalmistajan mukaan joko suoraan laitteesta tai erillisellä ohjelmistolla. Mikäli yhtenäinen kokonaisuus on sinulle tärkeää, kannattaa yksittäisten laitteiden RGB-asetuksiin tutustua ennen hankintaa. Laitteesta ja valmistajasta riippuen yhteensopivuus muiden merkkien kanssa saattaa olla rajallinen. Vastauksia ja vinkkejä löydät tuotteen tuotekuvauksista tai valmistajan kotisivulta. Myös YouTubesta kannattaa katsella vinkkejä ja tuotearvosteluja. Jimm’sin 24/7 asiakaspalvelu on myös aina apunasi.

https://blog.jimms.fi/acda/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Katso lisää