Jimm's

Jimm’s 20v historiikki, osa 7: Helsinki, osa 1

Jimms TeamJul 12, 2021 - lukuaika < 1 min Reading Time: < 1 minute


Tämä päivämäärä on Jimm’sin historiassa merkittävä, sillä päivälleen 16 vuotta sitten, 12.7.2015 Jimm’s laajensi toimintaansa ja avasi kivijalkamyymälän Helsinkiin. Uusi myymälä avattiin Arabian kauppakeskukseen Hämeentielle.

Tällainen aluelaajeneminen oli tuolloin luonnollinen tapa kasvaa. Helsinki valikoitui sijainniksi luontevasti, koska pääkaupunkiseutu on Suomen suurin talousalue ja iso osa asiakkaista asui Helsingissä.
Sijaintina Arabian kauppakeskus oli helppo valinta, sillä kauppakeskuksella oli tarjota hyvin toimiva liiketila sekä kauppakeskuksen sijainti useiden liikenneyhteyksien varrella varmisti hyvän asiakasvirran.

Jimm’s vastaanotettiin Helsinkiin hyvin positiivisesti, sillä kivijalkamyymälää oli toivottu jo pidempään. Rajallisesta tilasta johtuen myymälässä ei ollut mahdollisuutta pitää yhtä laajaa tuotevalikoimaa kuin mitä verkkokaupassa oli.
Onneksi kuitenkin asiakkailla oli mahdollisuus tehdä tilaus verkossa tai myymälässä, ja noutaa tilaus myymälästä ilman erillisiä kuluja.

Myymälässä työskenteli neljä henkilöä ja kauppakeskuksen aukioloajat huomioiden töitä tehtiin parissa vuorossa sekä viikonloppuisin.
Myymälä oli esimerkiksi opiskelijoiden keskuudessa haluttu työpaikka iltavuorojen mahdollisuuden takia. Näinpä kaikissa rekrytoinneissa hakijoita oli jonoksi asti.

Myymälä keskittyi pääsääntöisesti myyntiin, eli varsinaista huolto- tai kokoonpanotoimintaa ei ollut. Jonkinlaisia toimenpiteitä pystyttiin toki tekemään, mutta tilojen ja resurssien ollessa rajalliset keskityttiin pääasiassa kaupantekoon.

Tilojen rajallisuus tulikin jossain vaiheessa ajankohtaiseksi käsiteltäväksi asiaksi, mutta se on kokonaan toinen tarina – palaamme siihen myöhemmin Jimm’sin Helsingin myymälän tarinan kakkososassa!

Katso video Jimm’sin ensimmäisestä myymälästä Helsingissä Youtube-kanavaltamme! Videolla haastatellaan myös erästä myymälän vanhaa työntekijää, katso tunnistatko kasvot 🙂

https://blog.jimms.fi/abzu/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Uusimmat artikkelit

“Your toaster will never be the same”

“Your toaster will never be the same”

Jimm's teamApr 12 - lukuaika 2 min
Optimoitu koneratkaisu nopeuttaa työtä ja parantaa ajankäyttöä

Optimoitu koneratkaisu nopeuttaa työtä ja parantaa ajankäyttöä

Jimm's teamApr 6 - lukuaika 3 min
School of Gamingissa oppiminen on hauskanpitoa

School of Gamingissa oppiminen on hauskanpitoa

Jimm's teamMar 22 - lukuaika 2 min
Kilpa-ajon huumaa omasta olohuoneesta käsin

Kilpa-ajon huumaa omasta olohuoneesta käsin

Jimm's teamMar 15 - lukuaika 3 min
Projekti: Keijon kone vesille!

Projekti: Keijon kone vesille!

Jimm's teamMar 8 - lukuaika 5 min
AMD:n uudet X3D-prosessorit: äärimmäistä pelitehoa!

AMD:n uudet X3D-prosessorit: äärimmäistä pelitehoa!

Jimm's teamMar 1 - lukuaika 2 min
Aikakoneessa Jimm’s <3 Assembly

Aikakoneessa Jimm’s <3 Assembly

Jimm's teamFeb 22 - lukuaika 3 min
Katso lisää