Jimm's

Jimm’s 20v historiikki, osa 7: Helsinki, osa 1

Jimms TeamJul 12, 2021 - lukuaika < 1 min Reading Time: < 1 minute


Tämä päivämäärä on Jimm’sin historiassa merkittävä, sillä päivälleen 16 vuotta sitten, 12.7.2015 Jimm’s laajensi toimintaansa ja avasi kivijalkamyymälän Helsinkiin. Uusi myymälä avattiin Arabian kauppakeskukseen Hämeentielle.

Tällainen aluelaajeneminen oli tuolloin luonnollinen tapa kasvaa. Helsinki valikoitui sijainniksi luontevasti, koska pääkaupunkiseutu on Suomen suurin talousalue ja iso osa asiakkaista asui Helsingissä.
Sijaintina Arabian kauppakeskus oli helppo valinta, sillä kauppakeskuksella oli tarjota hyvin toimiva liiketila sekä kauppakeskuksen sijainti useiden liikenneyhteyksien varrella varmisti hyvän asiakasvirran.

Jimm’s vastaanotettiin Helsinkiin hyvin positiivisesti, sillä kivijalkamyymälää oli toivottu jo pidempään. Rajallisesta tilasta johtuen myymälässä ei ollut mahdollisuutta pitää yhtä laajaa tuotevalikoimaa kuin mitä verkkokaupassa oli.
Onneksi kuitenkin asiakkailla oli mahdollisuus tehdä tilaus verkossa tai myymälässä, ja noutaa tilaus myymälästä ilman erillisiä kuluja.

Myymälässä työskenteli neljä henkilöä ja kauppakeskuksen aukioloajat huomioiden töitä tehtiin parissa vuorossa sekä viikonloppuisin.
Myymälä oli esimerkiksi opiskelijoiden keskuudessa haluttu työpaikka iltavuorojen mahdollisuuden takia. Näinpä kaikissa rekrytoinneissa hakijoita oli jonoksi asti.

Myymälä keskittyi pääsääntöisesti myyntiin, eli varsinaista huolto- tai kokoonpanotoimintaa ei ollut. Jonkinlaisia toimenpiteitä pystyttiin toki tekemään, mutta tilojen ja resurssien ollessa rajalliset keskityttiin pääasiassa kaupantekoon.

Tilojen rajallisuus tulikin jossain vaiheessa ajankohtaiseksi käsiteltäväksi asiaksi, mutta se on kokonaan toinen tarina – palaamme siihen myöhemmin Jimm’sin Helsingin myymälän tarinan kakkososassa!

Katso video Jimm’sin ensimmäisestä myymälästä Helsingissä Youtube-kanavaltamme! Videolla haastatellaan myös erästä myymälän vanhaa työntekijää, katso tunnistatko kasvot 🙂

https://blog.jimms.fi/abzu/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Uusimmat artikkelit

Tiedote 10.4.2024

Tiedote 10.4.2024

Jimm's teamApr 10 - lukuaika < 1 min
Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – maaliskuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – maaliskuu 2024

Jimm's teamApr 5 - lukuaika 2 min
Modeemi vai reititin? Verkkolaitteen valinnan punainen lanka

Modeemi vai reititin? Verkkolaitteen valinnan punainen lanka

Jimm's teamMar 13 - lukuaika 2 min
Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Jimm's teamJan 17 - lukuaika 2 min
Jimm’sin vuoden 2023 suosituimmat tuotteet

Jimm’sin vuoden 2023 suosituimmat tuotteet

Jimm's teamJan 8 - lukuaika 2 min
Parhaat pelit pukinkonttiin

Parhaat pelit pukinkonttiin

Jimm's teamDec 13 - lukuaika 2 min
Uutta Jimm’s verkkosivuilla: suosikit

Uutta Jimm’s verkkosivuilla: suosikit

Jimm's teamDec 12 - lukuaika < 1 min
Katso lisää