Jimm's

Jimm’s 20v historiikki, osa 3: Vähäheikkiläntie

Jimms TeamApr 9, 2021 - lukuaika 2 min Reading Time: 2 minutes

Huhtikuussa 2003 Jimm’s muutti Salosta Turkuun Vähäheikkiläntielle. Samalla avattiin myös virallinen myymälä.

Tilat olivat aluksi hyvin kompaktit ja varsinaista myymälätilaakaan ei ollut muutamaa kymmentä neliötä enempää. Ajan kuluessa tilantarve kuitenkin kasvoi, ja tiloja laajennettiin kiinteistössä useaan otteeseen. Varasto siirtyi kokonaan omaan tilaansa, samoin huolto ja kokoonpano. Oman mainintansa Vähäheikkiläntien ajoilta ansaitsevat huollon oma asiakassisäänkäynti sekä kokonaan toisessa rakennuksessa sijainnut lisävarastotila. Kaiken kaikkiaan Vähäheikkiläntiellä toteutettiinkin eniten tilalaajennuksia koko Jimm’sin historian aikana. Vuoden 2009 keväällä varasto siirrettiin uuteen lokaatioon Puistomäenkadulle, ja myymälä seurasi perässä saman vuoden syksyllä.

Vähäheikkiläntien aikaan Jimm’s oli edelleen SSD Computersin ja sittemmin Tietoaseman omistuksessa. Henkilökuntaa palkattiin tasaista tahtia lisää: vuoden 2003 keväällä vakituisia työntekijöitä oli kuusi, ja vuonna 2009 jo parikymmentä. Vakituisen henkilökunnan lisäksi remmissä on pyörinyt käytännössä koko ajan myös harjoittelijoita, sillä Jimm’s on ollut jo toimintansa alkumetreiltä saakka erittäin haluttu harjoittelupaikka alan opiskelijoiden keskuudessa.

Tilausten käsittely oli alkuun varsin manuaalista työtä, ennen kuin järjestelmien automaatiota kehitettiin paremmaksi. Tämä vapautti resursseja asiakaspalveluun. Asiakaspalvelua hoidettiin myymälässä normaalin myymälätyöskentelyn ohessa, mutta myöhemmin asiakaspalvelu eriytettiin kokonaan omaksi yksikökseen. Myymälässä vastattiin kuitenkin myös edelleen puhelimeen ja sähköpostiin, ja asiakaspalvelu keskittyi palvelemaan verkossa asioivia.

Asiakaskontakteja tuli jo tuolloin reilusti. Pelkästään sähköposteja tuli päivittäin 50-100 kappaletta, sesonkiaikaan tämä lukema helposti tuplaantui. Puhelin pirisi myös tasaisesti. Tuotejulkaisut houkuttivat jo silloin asiakkaita ja tämä näkyi selkeästi asiakaskontaktien määrässä, erityisen kiinnostavat julkaisut saattoivat helposti tuplata päivittäiset kontaktimäärät. Tämä kertookin siitä, että asiakkaamme ovat alusta saakka olleet alaan hyvin perehtyneitä alaan ja intohimoisia harrastajia. Vakioasiakkaita on kertynyt paljon jo alusta asti, ja monesti kuulemmekin asiakkaidemme muistelevan vanhoja tiloja tai tapahtumia vuosien takaa.

Asiakasmäärät painottuivat Vähäheikkiläntien aikaan enemmän myymälään, ja noin 75% myynnistä tulikin myymälästä, loput 25% verkkosivuilta. Kiirettä ja jonoja on siis ollut jo tuolloin.

Varasto ei ollut aluksi kovinkaan suuri. Tuotteita tilattiin jonkin verran varastoon mutta erät olivat 5-10 kappaleen kokoisia, ja esimerkiksi 20 kappaleen erää näytönohjaimia pidettiin jo riskaabelina! Kaikki 20 tilattua kappaletta kuitenkin myytiin onneksi saman tien. Tilausmääriä kasvatettiinkin vuosien saatossa sitä mukaa kuin myynti ja liiketoiminta kasvoivat.

Vähäheikkiläntien aikaan suosituimpia tuotteita olivat erikoiskomponentit sekä kaikenlaiset modaamis- ja vesijäähdytystarvikkeet. Myös palveluita myytiin jo tuolloin, niistä suosituin oli ehdottomasti näytönohjaimen jäähdyttimen vaihto parempaan.

Komponenteista ehdottoman kunniamaininnan tuolta ajalta ansaitsevat Winbond BH5-muistipiirillä varustetut DDR400 – keskusmuistit, joita oli mahdollista kellottaa jopa 500 MHz saakka. Samaa kellotuksesta innostunutta käyttäjäkuntaa kiinnostivat myös Nvidian Nforce-piirisarjalla varustetut emolevyt, juuri hyvien kellotusominaisuuksiensa takia.

Modaustuotteissa erilaiset valot ja erikoiset lisätarvikkeet olivat juuri lyöneet läpi, ja esimerkiksi UV-kylmäkatodiputkia myytiin todella paljon. Vesijäähdytyksessä letkuja koristeltiin uv-valossa hohtavilla värikkäillä spiraaleilla, ja myös ide-kaapelit sukitettiin pyöreiksi uv-aktiivisella pinnoitteella. Vesijäähdytys oli suosittua, ja erilaiset itsesuunnitellut ja -teetetyt kupari- ja alumiiniblokit olivat asiakkaiden suosiossa.

Aina myös sattuu ja tapahtuu! Vuosien saatossa Vähäheikkiläntiellä ehti sattua paljonkin erilaisia kommelluksia, jotka eivät välttämättä naurattaneet tapahtumahetkellä, mutta joita on mukava muistella näin vuosien jälkeen.

Varastotilojen ovet olivat esimerkiksi niin matalat, että normaalikorkuiset lavalähetykset eivät mahtuneet ovista sisään. Henkilökuntamme muisteleekin purkaneensa erinäisiä tuotekuormia pihalla ja kantaneensa niitä laatikko kerrallaan sisälle.

Assemblyille lähdössä olleita pelikoneita on myös tarkistettu kiireellä toimiviksi, kun kaksi rullakollista koneita pääsi vahingossa putoamaan rekan perälaudalta maahan. Onneksi yksikään kone ei tästä tömähdyksestä hajonnut!

Eräästä isommasta tuote-erästä osa henkilökunnastamme taitaa nähdä vieläkin painajaisia, nimittäin Batman-teemaisista koteloista. Niitä tilattiin varastoon suuri erä, mutta menekki ei ollutkaan niin kovaa kuin oli arveltu, vaan koteloita myytiin vuositolkulla.

Katso myös Youtube-kanavaltamme, miltä Vähäheikkiläntiellä näyttää nyt!

https://blog.jimms.fi/abzo/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Katso lisää