Jimm's

Aikakoneessa Jimm’s <3 Assembly

Jimm's teamFeb 22, 2023 - lukuaika 3 min Reading Time: 3 minutes

Kun Assemblyt järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1992, osasi tuskin kukaan kuvitella siitä tulevan yli 30 vuotta jatkuva kulttuuritapahtuma ja perinne. Jimm’sin ja Assemblyjen yhteisen taipaleen alkamisesta tulee tänä vuonna täyteen 16 vuotta, joiden aikana sekä itse tapahtuma että Jimm’sin osallisuus Assemblyillä on kasvanut silmissä. Siinä missä tapahtumaan lähdettiin ennen yhdellä pakettiautolla, lähetetään paikan päälle nykyisin rekallinen laitteistoa jo edeltä käsin. Mukana on sekä omia myyntituotteita että peliturnauksia mahdollistavaa kalustoa. Tapahtumaan toimitettavien koneiden määrä on vuosien aikana muuttunut kymmenistä tietokoneista satoihin. Myös myyntipisteen koko ja tarjonta on kasvanut moninkertaisesti. 

Assembly Winter 2009

2023 Assembly Winter -tapahtumaan Jimm’s lähtee entistäkin isommin. Luvassa on paljon vanhaa ja tuttua, mutta myös jotain uutta ja freesattua. 

”Huudatukset, eli Product Giveaway Mayhemit on aikaisemmin järjestetty omalla osastollamme, mutta tänä vuonna siirrymme Assemblyjen lavalle. Huudatuksissa juontaja juontaa leikkimielisiä kisoja, joista on mahdollista voittaa tuotepalkintoja”, kertoo verkkokaupan manageri Antti Salmilahti.

Osastolta löytyy tuttuun tapaan tuoreimpia uutuuksia ja Assemblyjä varten räätälöityjä erikoistarjouksia. Tänä vuonna paikan päältä löytyy myös entistä enemmän esittelykoneita, joita saa tulla sekä ihailemaan että itse testaamaan. Osastolta löytyy myös PC-klinikka, jossa voi asennuttaa messuostokset suoraan omaan koneeseen, huoltaa lanitunnelmaa uhkaavia vikoja sekä hoitaa paikan päältä tehtyihin ostoksiin liittyviä takuuasioita. 

”Tänä talvena meidän osastoltamme löytyy aktiviteettina myös onnenpyörä, tai kuten me sitä kutsumme, Jonnenpyörä, jonka kanssa kannattaa tulla testaamaan onneaan ja katsomaan, mitä sieltä voi voittaa”, Salmilahti myhäilee.

Assemblyt – paljon muutakin kuin lanit

Monelle harrastajalle, kuten meille Jimmyläisillekin, Assemblyt ovat yksi vuoden kohokohdista, jossa riittää videopelaamisen lisäksi paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Tapahtumasta voi nauttia Assemblyjen lukuisia eri turnauksia seuraten, joihin lukeutuu mm. CS:GO, Valorant ja NHL -pelien lisäksi kasvavaa suosiota kerryttänyt perinteinen Assymylly, eli Suomen suurin taistelupeliturnaus. 

Monelle Assemblyt merkitsevät kuitenkin ensisijaisesti uusien ja vanhojen pelikavereiden tapaamista. Assemblyt ovat se tapahtuma, joka tuo nörtit kautta Suomen yhteen, antaen heille tilan ja tilaisuuden olla vapaasti oma itsensä. Omien pelikavereiden lisäksi Assemblyillä pääsee usein tapaamaan myös omia suosikkistriimaajia, joita tapahtumasta voi bongata käytäviltä ja usein myös IS:n Streamcornerista. Tänä vuonna Wintereillä nähdään myös ensimmäistä kertaa Jimm’s PC-Store x Assembly influencer-seatit, jotka löytyvät LAN-salin paraatipaikalta. Voit tutustua paraatipaikkojen LAN-elämyksestä nauttiviin vaikuttajiin täällä

Muita tapahtumanumeroita, joita vierailijan ei kannata missata, on mm. cosplaykilpailu, joka on myös yksi päälavan suurimmista vetonauloista. Cosplaykisassa toisistaan mittaa ottavat viimeisen päälle hiotut puvut sekä upeat lavaesiintymiset. Toinen ehdoton vetonaula on tapahtuman alusta asti mukana olleet democompot, joissa ohjelmoijien, muusikoiden ja graafikoiden taidonnäytteet yhdistyvät uskomattomiin audiovisuaalisiin esityksiin. Etenkin monelle vanhemmalle kävijälle juuri demot ovat se, mikä tekee Assemblyt. 

Jo pitkään Assemblyillä on ollut kuultavana myös livemusiikkia. Winter 2023 Assemblyillä musiikista pääsee nauttimaan torstaina (23.2.) ja perjantaina (24.2.). Lavalla nähdään YouTubesta ja Twitchistä tuttu DJ Pauli (PaulinPelivideot), sekä räppärit Cledos ja Davi.

Tapahtuman tarkkaan ohjelmaan ja aikatauluun pääset tutustumaan Assemblyjen omilla tapahtumasivuilla täällä.

https://blog.jimms.fi/ac7d/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Uusimmat artikkelit

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – huhtikuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – huhtikuu 2024

Jimm's teamMay 13 - lukuaika 2 min
Tiedote 10.4.2024

Tiedote 10.4.2024

Jimm's teamApr 10 - lukuaika < 1 min
Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – maaliskuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – maaliskuu 2024

Jimm's teamApr 5 - lukuaika 2 min
Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – tammikuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – tammikuu 2024

Jimm's teamFeb 2 - lukuaika 2 min
Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Jimm's teamJan 17 - lukuaika 2 min
Jimm’sin vuoden 2023 suosituimmat tuotteet

Jimm’sin vuoden 2023 suosituimmat tuotteet

Jimm's teamJan 8 - lukuaika 2 min
Parhaat pelit pukinkonttiin

Parhaat pelit pukinkonttiin

Jimm's teamDec 13 - lukuaika 2 min
Katso lisää