Jimm's

Valokeilassa PlayStation 5 

Jimm's teamSep 13, 2023 - lukuaika 2 min Reading Time: 2 minutes

Loppuvuodesta 2020 julkaistu PlayStation 5 oli pitkään tuote, jonka kaikki halusivat. Kuitenkin vain murto-osa oli tarpeeksi onnekas saadakseen sen hyppysiinsä ensimmäisen vuoden aikana maailmanlaajuisten saatavuusongelmien vuoksi. Niiden onneksi, jotka eivät ehtineet konsoliostoksille ensimmäisten joukossa, ovat nuo ajat nyt takana päin. 

Avaruusaluksellinen täynnä tehoa

PlayStation 5 herätti aikoinaan paljon huomiota näyttävän ulkomuotonsa ansiosta. Konsolin kommentoitiin muistuttavan avaruusalusta sekä hyvässä että pahassa. Myös konsolin aikaisempaa suurempi koko herätti paljon keskustelua, aluksen suuri koko on kuitenkin perusteltu – alus ilman riittävää ilmanvaihtoa on nopeasti avaruusromua. 

PlayStation 5 tarjoaa uskomatonta laatua jopa 4K-tarkkuudella 120 kuvan sekuntivauhdilla ja lyö saman hintaluokan pelitietokoneratkaisut laudalta välittömästi. Konsoli haastaa myös kovemmat tehomyllyt mm. pitkäikäisyydellään, sillä komponenttien päivitys tulee todennäköisesti ajankohtaisemmaksi kauan ennen seuraavan sukupolven julkaisua. 

Konsoli on saatavilla sekä standardina että digitaalisena. Digitaalinen versio on hinnaltaan hieman edullisempi, eikä siinä ole levyasemaa, mutta muita merkittäviä eroja konsoleiden välillä ei ole. Molempiin konsoleihin on mahdollista hankkia myös lisätilaa esimerkiksi SSD-aseman päivityksellä.

Kuva: Miia Lyyra

Ylistettyjä yksinoikeuspelejä ja yhteensopivuus taaksepäin

Mahdollisesti juuri PlayStation 5 saatavuusongelmista johtuen, tuotiin osa konsolille povatuista yksinoikeuspeleistä myös PlayStation 4-konsolille. Tämän lisäksi myös Returnal julkaistiin helmikuussa 2023 PC-pelaajien iloksi ja yllätykseksi Windowsille. Yksinoikeuspelivalikoiman kokemasta takaiskusta huolimatta on konsolilla yhä kovan tason yksinoikeuspelejä, joista merkittävin lienee myös Game Awards 2022 -voittaja God of War Ragnarok. Toinen suuria kehuja herättänyt konsolin yksinoikeuspeli on 2020 julkaistu Demo’s Souls. Myös muita merkittäviä yksinoikeusjulkaisuja on tulossa, kuten Spider-Man 2, jonka julkaisuajankohdaksi on ilmoitettu joulukuu 2023. 

Yksinoikeuspelien lisäksi PlayStation 5 tarjoaa monia nykypäivän kehutuimpia ja kysytyimpiä pelejä kilpailukykyisellä laatutakuulla. Konsolissa on myös yhteensopivuus yhtä sukupolvea taaksepäin, eli PlayStation 4 -konsoleille julkaistujen pelien kanssa. 

Muita mainittavan arvoisia pelejä ovat mm. Company of Heroes 3 Console Edition, joka on strategiapelinä harvinaista herkkua konsolipelivalikoimassa. Muita vuoden 2023 merkittäviä tulevia julkaisuja ovat mm. jo alkuvuodesta julkaistu Star Wars Jedi: Survivor sekä kesän aikana julkaistavat Diablo 4 sekä Aliens: Dark Descent.

Kuva: Miia Lyyra

Jimm’s on Sonyn pitkäaikainen kumppani

Jatkuvasti kasvavalla yhteistyöllä Sonyn kanssa pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme yhä enemmän variaatiota myös konsolivalikoimassa. Kumppanuus näkyy valikoimassa itse konsoleissa ja oheislaitteissa, pelivalikoimassa sekä fanituotteissa. Tavoitteenamme on palvella kaikkia pelaajia yhdenvertaisesti, mikä on viime aikoina näkynyt ja näkyy tulevaisuudessa yhä enemmän myös panostuksenamme parantaa konsolitarjontaa. 

https://blog.jimms.fi/acat/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Katso lisää