Jimm's

Shelter Gameroom on pieni pala nörttitaivasta

Jimm's teamMay 17, 2023 - lukuaika 3 min Reading Time: 3 minutes

Shelter Gameroom on videopelielämyksiä tarjoava pelitila, joka avattiin ensimmäisen kerran maaliskuussa 2019 Helsingin Kaisaniemeen. Tänä päivänä Shelterin pelitiloista voi nauttia Helsingin Kalasatamassa kauppakeskus Redissä, sekä Turun keskustassa Humalistonkadulla. 

Mikä ihmeen pelitila?

Shelter Gameroom on ikään kuin nykyaikaisen pelihallin, pelikahvilan, elämyskeskuksen sekä kaikenikäisten nörttien hengailumestan pyhä yhdistelmä. Paikan päältä löytyy runsaasti konepaikkoja, joilta on mahdollista pelata tämän hetken suosituimpia multiplayereita, kuten Fortniteä, Valoranttia, CS:GO:ta, Minecraftia ja niin edelleen. Tarkan listan peleistä ja tietokoneiden spekseistä voit lukea täältä. Pelipaikan saa käyttöönsä ostamalla pelipaikkalipun alkaen 7€/tunti. PC-paikkojen lisäksi Shelteriltä löytyy myös Playstation 4 pro ja Play Station 5 sekä laaja kirjo konsolipelejä.

Shelter Gameroom on mukana Harrastamisen Suomen mallin tavoitteessa taata jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa, maksuton ja helppo harrastus. Tietokonepelikerhossa nuoret ovat päässeet tutustumaan erilaisiin peleihin sekä kilpapelaamiseen ja oppineet ymmärtämään minkälaisia taitoja kilpapelaaminen kehittää ja vaatii. Ryhmissä nuoret ovat päässeet paitsi pelaamaan erilaisia pelejä, myös tutustumaan muihin nuoriin, jotka jakavat yhteisiä kiinnostuksenkohteita ja löytämään uusia ystäviä.

Näkymä Shelter Gameroomin pelipisteeltä.

Elämyksiä synttärisankarille, polttarivieraille, firman virkistyspäiviin tai pikkujouluihin

Vaikka Shelter Gameroom onkin monen nörtin paratiisi, on se erinomainen paikka pitää hauskaa myös juhlaporukalla, jolle videopelimaailma on täysin vieras käsite. Videopelit ovat siitä upea elämys, etteivät ne vaadi sen kummemmin aikaisempaa osaamista kuin hurjapäisyyttäkään, vaan ne sopivat kirjaimellisesti koko juhlaväelle. Monipuolisesta pelivalikoimasta löytyy hauskaa kokeiltavaa kaikenlaisille persoonille iästä ja sukupuolesta riippumatta, eikä pelielämyksistä nauttiessa tarvitse myöskään nähdä nälkää.

Creators’ Studio by Jimm’s 

REDin toimipisteeltä löytyvässä striimauspisteessä on mahdollista toteuttaa striimejä silloin, kun se ei oman setupin ääreltä ole syystä tai toisesta mahdollista. Creators’ Studio by Jimm’s on myös täydellinen paikka kokeilla striimaamista ammattimaisessa ympäristössä, jos livettämiseen on mielenkiintoa, mutta kotilaitteistossa on vielä parantamisen varaa. Toimipistettä voi toki käyttää muuhunkin luovaan työhön, kuten esimerkiksi vaikka podcastin nauhoittamiseen.

Creators’ Studio Shelter Gameroomilla.

Kurkistus kulisseihin

Halusimme kysyä suoraan Shelteriltä, mitä Shelter Gameroomin kaltaisen gaming loungen pyörittäminen todellisuudessa on. Tavoitimme haastateltavaksemme Timo Pölkin, joka toimii Shelterillä Operatiivisena johtajana ja vastaa etenkin REDin toimipisteestä. Pääsimme jututtamaan myös Miikka Rahkosta, joka toimii hiljattain Turkuun avatun pelitilan toimipisteen franchise-yrittäjänä. 

Jos toimintaa katselee oikeasta perspektiivistä, se on varsin yksinkertaista: varmistaa että koneet ja oheislaitteet ovat kunnossa, pelitila on siisti, pelatuimmat pelit ovat päivitettynä ja tärkeimpänä että asiakkaat poistuvat tyytyväisenä”, Pölkki kuvailee.

Sekä Rahkosen että Pölkin mielestä parasta toiminnassa ovat iloiset asiakkaat, joiden puheensorina, nauru ja positiivinen palaute sekä tyytyväisyys kokemuksesta jaksaa ilahduttaa päivästä toiseen. 

Pelitiloilla on ehdottomasti valoisa tulevaisuus, vaikka kilpailemme useita eri viihteen kulutusmuotoja vastaan kotona pelaamisesta alkaen. Monet REDIn toimipisteen vakkarit ovat kertoneet, että ovat kaivanneet meidän kaltaista pelipaikkaa. Tähän lähes kaikki ovat kertoneet syyksi sen, etteivät syystä tai toisesta omista omaa pelikonetta”, Pölkki paljastaa.

Pelitilan ylläpitäminen ei kuitenkaan ole pelkkää hauskanpitoa, sillä huikean alun jälkeen toiminta joutui koetukselle pandemian ja rajoitusten vuoksi. Yhteisön tuen ja toiminnan sinnikkäästi kasvattaman suosion ansiosta vaikeat ajat kääntyivät kuitenkin voittoon. Pölkki kuvaileekin viime vuoden olleen yrityksen paras ja jopa voitollinen, vaikka tammikuu jouduttiinkin olemaan vielä viranomaisten päätöksellä kiinni. 

Viime vuoden lopun positiivinen kasvu on jatkunut myös tälle vuodelle, joten eiköhän tänä vuonna rikota ennätykset uudestaan ja mietitä miten homma voidaan viedä seuraavalle tasolle”, Pölkki sanoo rautaisella itsevarmuudella.

Tervetuloa Shelter Gameroomiin!

Shelter löytyy myös Turusta!

Turussa pelitilan taival on sen sijaan vasta alussa, mikä näkyy vielä toistaiseksi toiminnassa. Pelihuoneella on Rahkosen mukaan välillä hyvin hiljaisiakin hetkiä. 

Pelaaminenhan on koko ajan kasvanut ja “salonkikelpoistunut”, uskon että entistä enemmän pelaaminen nähdään hyvänä harrastuksena ja illanviettotapana, joten näen että Shelterin tarjoamien palveluiden kysynnän huippua ei ole vielä nähty”, kuvailee Rahkonen Shelter Gameroomin toimintaa yleisesti. 

Lopuksi Pölkki mainitsee vielä, että on ilahduttavaa nähdä, miten pelitilat mahdollistavat myös esimerkiksi vanhojen kaveriporukoiden vuosia sitten kuopatuksi luullun laniharrastuksen jatkamisen esimerkiksi paikan privahuoneita hyödyntämällä. Yleisesti asiakaskunnassa näkyy monipuolisesti erilaista harrastajaa, sekä niitä, jotka eivät ole pelaajia, mutta ovat olleet uteliaita kokeilemaan jotain uutta elämyksenpilke silmäkulmassa.

https://blog.jimms.fi/acab/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Uusimmat artikkelit

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – huhtikuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – huhtikuu 2024

Jimm's teamMay 13 - lukuaika 2 min
Tiedote 10.4.2024

Tiedote 10.4.2024

Jimm's teamApr 10 - lukuaika < 1 min
Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – maaliskuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – maaliskuu 2024

Jimm's teamApr 5 - lukuaika 2 min
Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – tammikuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – tammikuu 2024

Jimm's teamFeb 2 - lukuaika 2 min
Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Jimm's teamJan 17 - lukuaika 2 min
Jimm’sin vuoden 2023 suosituimmat tuotteet

Jimm’sin vuoden 2023 suosituimmat tuotteet

Jimm's teamJan 8 - lukuaika 2 min
Parhaat pelit pukinkonttiin

Parhaat pelit pukinkonttiin

Jimm's teamDec 13 - lukuaika 2 min
Katso lisää