Jimm's

Parhaat pelit pukinkonttiin

Jimm's teamDec 13, 2023 - lukuaika 2 min Reading Time: 2 minutes

Kulunut pelivuosi on ollut erinomainen. Hyviä tai suorastaan loistavia videopelejä on julkaistu pitkin vuotta ja syksyllä näiden julkaisutahti on vain kiihtynyt. Asia on ollut esillä myös mediassa ja joissain yhteyksissä onkin hehkutettu tätä pelitarjontaa parhaaksi peräti 20 vuoteen.
Ennen kaikkea valinnanvaraa tuntuu olevaan joka makuun. Olipa kyse avoimen pelimaailman seikkailusta, suoraviivaisesta toiminnasta, ajopeleistä tai massiivisista roolipeleistä, kiehtovaa tarjontaa riittää jokaiselle pelilaitteelle vauvasta vaariin.

Merkittäviä pelijulkaisuja on tullut sekä tutuista pelisarjoista että vähemmän tunnetuilta pelihahmoilta. Niin ikään hittejä on tullut monelta eri julkaisijalta ja pelistudiolta. Tämä, jos jokin, on pelaamisen monimuotoisuutta!

Ehdottomista huipuista kannattanee mainita ainakin suomalaista tuotantoa oleva, kattavasti palkittu Alan Wake 2 sekä vuoden peliksikin valittu Baldur’s Gate 3.

Kun joulu lähenee, yhä useammat pelijulkaisijat tuovat hittipelinsä myyntiin. Ja syystäkin: monia näistä toivotaan joulupukin konttiin lahjana tai sitten niitä ostetaan itselle joulunpyhien ajanviettoa siivittämään. Hyvän pelin ostamiseen ei toisaalta tarvita juhlapäivää ja harva edes haluaa odottaa fanittamansa pelin aloittamista jouluun asti, jos peliä on mahdollisuus päästä aiemmin pelaamaan.

Tästä huolimatta pelit ovat oivallisia lahjoja, sillä paketista avautuva pelikokemus ilahduttaa pitkään. Olipa kyseessä kattava yksinpeli tai verkossa pelattava moninpeli, nykyaikaiset pelijulkaisut tarjoavat pelattavaa moneksi viikoksi, tai joissain tapauksissa jopa kuukausiksi ja vuosiksi!

Houkuttelevimmat uutuusjulkaisut

Loppuvuoden merkittävimpiin moninpelisuosikkeihin lukeutuu tietenkin pelaajakunnan odottama Call of Duty: Modern Warfare III (PS5, Xbox, PS4). Se tarjoaa paitsi elokuvamaisen yksinpelikokemuksen, ennen kaikkea koukuttavan moninpelipuolen. Peli tullaankin näkemään monilla alustoilla yhtenä tämän pelivuoden suosikeista. Urheilupelien rintamalla vastaavia verkkopelin riemuvoittoja ovat rallipelaamisen aatelia tarjoava EA SPORTS WRC (PS5, Xbox) tai virtuaalista jääkiekkoilua edustava NHL 24 (PS5, PS4, Xbox).

Sarjakuva-, elokuva- ja videopelisankareista suosituimpiin kuuluvat tietenkin supersankarien ykkösnyrkki Spider-Man 2 (PS5) sekä kaikkien tuntema Mario, jonka uusista seikkailusta pääsee nauttimaan Super Mario Bros. Wonder -pelin (Switch) parissa. Näiden perässä seuraa marraskuun lopussa julkaistu Tintti-peli eli Tintin Reporter Cigars of the Pharaoh (Xbox, PS5, PS4, Switch).

Elokuvista puhuttaessa ei myöskään tule unohtaa odotettua Avatar-leffoihin perustuvaa peliä Avatar: Frontiers of Pandora (PS5, Xbox), joka päästää pelaajat seikkailemaan huippusuositusta leffoista tutussa maailmassa. Tai miltä kuulostaisi modernisoitu Robin Hood -sovitus Gangs of Sherwood (PS5, Xbox), joka vie pelaajat taistelemaan pahamaineista Nottinghamin seriffiä vastaan?

Mikäli peliharrastaja kaipaa vastapainoa nykyaikaiselle pelaamiselle, sympaattiset Arcade1Up-pelikabinetit tuovat vaihtelua pelaamiseen pelihallityylisten laitteistojen muodossa. Olipa kyseessä Star Wars, Pac-Man, Teenage Mutant Ninja Turtles tai Mortal Kombat, aidolle pelikabinetille on vaikea vetää vertoja.

Entäpä ne pelaajat, joiden pelimausta ei tiedä mitään, mutta jotain peliaiheista lahjaa haluaisi kuitenkin antaa? Peliaiheisista Paladone-oheistarvikkeista löytyy monenlaisia tuotteita niin pelivalaistuksen kuin mukien ja hiirimattojenkin saralla. Muun muassa Star Wars, Super Mario, Minecraft ja Zelda löytyvät Paladone-oheistarvikkeiden valikoimasta.

Myös Cable Guys -telineet peliohjaimille ja puhelimille piristävät pelipöytää upealla tavalla. Näistäkin löytyy tuttuja hahmoja ja teemoja, kuten Star Wars, Terminator, Harry Potter ja Marvel.

Jos et itse keksi mitään tai et tiedä mikä olisi sopiva lahja juuri sinun läheisellesi, voit aina soittaa 24/7 avoinna olevaan asiakaspalveluumme. Siellä sinua palvelee useita peleistä innoissaan olevia asiantuntijoita.
Muista myös Jimm’s lahjakortti – sen kanssa et voi erehtyä!

https://blog.jimms.fi/ach0/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Katso lisää