Behind the scenes

Työharjoittelu Jimm’sillä

Jimms TeamMay 19, 2021 - lukuaika 2 min
Reading Time: 2 minutes

Jimm’s on alusta asti ollut hyvin suosittu työharjoittelupaikka opiskelijoiden keskuudessa. Ala kiinnostaa monia, ja Jimm’sillä harjoittelijoilla onkin mahdollisuus päästä tutustumaan monipuolisesti erilaisiin kaupan ja it-alan työtehtäviin.

Yleisesti eniten harjoittelijoita on kokoonpano-osastolla. Vuosittain kokoonpanossa harjoittelunsa suorittaa vaihtelevasti 8-10 opiskelijaa, opintojaksojen pituudesta riippuen. Jokaista harjoittelijaa ohjataan vierihoitotyyppisesti, eli kaikki kootut koneet käyvät läpi myös vakituisen kasaajan sekä testaajan tarkastuksen.

Nykyisin harjoittelijoita on jonkin verran myös myymälässä. Osastovalinta riippuu paljon koulutusohjelmasta sekä harjoittelijan omista mielenkiinnon kohteista. Jimm’s pyrkii tekemään harjoittelusta mielekkään, hyödyllisen ja kokonaisvaltaisen kokemuksen.
Nykyisestä henkilökunnasta noin joka neljäs on työllistynyt Jimm’sille opintoihin liittyneen harjoittelun kautta.

Kirjoitushetkellä Jimm’sillä suorittaa harjoitteluaan kaksi opiskelijaa. Pyysimme toista heistä kertomaan ajatuksiaan harjoittelusta. 17-vuotias Leevi opiskelee Turun ammatti-instituutissa toista vuotta.

”Olen ollut parissa paikkaa työssäoppimassa ennen Jimm’siä. Molemmat olivat pieniä ruokakauppoja, joiden jälkeen halusin jotain vähän erikoisempaa ja päätin hakea Jimm’sille.

Ensimmäinen viikko oli vaikein kun piti oppia täysin uusia asioita mutta opin yllättävän nopeasti. Vieläkään en osaa kaikkea mutta koko ajan oppii lisää.
Olen ollut täällä nyt vähän yli 3 kuukautta ja saanut seurata Jimm’sin toimintaa. Nämä kuukaudet ovat olleet tosi mukavia ja täynnä hommia.

Työilmapiiri täällä on tosi hyvä ja muut työntekijät ovat ystävällisiä ja avuliaita. Työtehtäviini täällä kuuluu mm. tilausten keräily, myymälän hyllyjen täyttö ja tietysti kassalla olo.
Lemppari työtehtävä on mielestäni kassatyö, koska saan olla asiakkaiden kanssa tekemisissä ja auttaa heitä. Vähiten lempparihomma on tilausten keräily koska se on aika tylsää, mutta tärkeä osa Jimm’sin toimintaa. Suosittelen Jimm’siä harjoittelupaikaksi jokaiselle joka haluaa vähän jotain erikoisempaa kuin perus ruokakauppa.”

Harjoittelupaikasta kiinnostuneille: paikat täytetään yleensä useampia kuukausia etukäteen, joten ole ajoissa liikkeellä! Hakemuksen voit tuoda suoraan myymälään tai lähettää asiakaspalvelun sähköpostiin selkeän saatteen kera.
Otamme kerrallaan vain yhden harjoittelijan per osasto, jotta pystymme opastamaan häntä mahdollisimman hyvin. Harjoittelijamme ovat yleensä ammatillisista oppilaitoksista tai ammattikorkeakouluista ja harjoittelujaksojen pituudet ovat 2-4 kuukautta. TET-harjoittelijoita emme ole ottaneet, koska viikko on harjoitteluaikana kokemuksemme perusteella liian lyhyt.

https://blog.jimms.fi/abzr/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Uusimmat artikkelit

Tiedote 10.4.2024

Tiedote 10.4.2024

Jimm's teamApr 10 - lukuaika < 1 min
Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – maaliskuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – maaliskuu 2024

Jimm's teamApr 5 - lukuaika 2 min
Modeemi vai reititin? Verkkolaitteen valinnan punainen lanka

Modeemi vai reititin? Verkkolaitteen valinnan punainen lanka

Jimm's teamMar 13 - lukuaika 2 min
Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Jimm's teamJan 17 - lukuaika 2 min
Jimm’sin vuoden 2023 suosituimmat tuotteet

Jimm’sin vuoden 2023 suosituimmat tuotteet

Jimm's teamJan 8 - lukuaika 2 min
Parhaat pelit pukinkonttiin

Parhaat pelit pukinkonttiin

Jimm's teamDec 13 - lukuaika 2 min
Uutta Jimm’s verkkosivuilla: suosikit

Uutta Jimm’s verkkosivuilla: suosikit

Jimm's teamDec 12 - lukuaika < 1 min
Katso lisää