Jimm's

Jimm’s 20v historiikki, osa 1: Coolputer

Jimms TeamFeb 1, 2021 - lukuaika 2 min
Reading Time: 2 minutes

Coolputer-aiheinen roadtrip-video katsottavissa Youtube-kanavaltamme!

1.2.2011 eli päivälleen 10 vuotta sitten Jimm’s laajensi toimintaansa ostamalla tamperelaisyritys Coolputerin liiketoiminnan. Coolputerin yrittäjä Miska oli jo pidempään tehnyt yhteistyötä Jimm’sin kanssa, ja myös tätä liiketoiminnan yhdistämistä oli sivuttu jo muutamaan otteeseen.

Miska perusti Coolputerin vuonna 2000, ja suurimpana innoituksena oli oma kiinnostus tietokoneiden modaamiseen ja niiden tehokkaampaan jäähdytykseen. Tuolloin alalla oli varsin vähän toimijoita ja kysyntä kasvoi odottamatonta vauhtia.
Hyvin äkkiä myös ulkomaiset tavarantoimittajat alkoivatkin vaatia suurempien myyntierien tilaamista, joten myös yritystoiminnan piti kasvaa.
Vakavan pohdinnan jälkeen Miska siirtyi täyspäiväiseksi yrittäjäksi – erinomaisin tuloksin. Liiketoiminta kasvoi entisestään ja lisää henkilöstöäkin piti palkata.

Yrittäjän elämässä riittää tekemistä ja mieleenpainuvia tapahtumia, mutta yhdeksi mieleenpainuvimmista Miska kuvaa Assembly-tietokonefestivaalit.
Tuolloin tapahtumassa järjestettiin muun muassa modauskisoja, kellotusnäytöksiä ja paljon muuta mielenkiintoista aktiviteettia, joissa Coolputer oli olennaisena osana mukana.

Vuosien kuluessa ja siviilielämän muuttuessa työn rinnalla, toiminnan suunnan harkitseminen tuli uudelleen ajankohtaiseksi. Samaan aikaan Jimm’s esitti jälleen kiinnostuksensa Coolputerin liiketoiminnan ostamiseen.
Lopulta päätös syntyi varsin nopeasti, ja Miska siirtyi liiketoiminnan mukana Jimm’sin palvelukseen.

Tämä oli tervetullut muutos Miskan elämään, koska hän pystyi jälleen keskittymään työssään alkuperäiseen innostukseensa eli modaamiseen, jäähdytykseen sekä niihin liittyviin tuotteisiin.
Yhdistymisen myötä tuotevalikoima kasvoi merkittävästi, ja uusia valmistajiakin saatiin mukaan. Jimm’sillä oltiin (ja ollaan edelleen!) iloisia tästä osaamisen ja intohimon määrästä, joka Miskan mukana saatiin osaksi Jimm’siä.

Myös Jimm’s on saanut alkunsa samankaltaisista olosuhteista eli intohimoisen modaajan ja alan harrastajan toiminnasta. Näin ollen oli hyvin luontevaa ottaa Coolputer osaksi Jimm’sin toimintaa.

Modaamiskulttuuri ja tuotteiden painopiste on muuttunut paljon kuluneen 10 vuoden aikana. Vuonna 2011 kylmäkatodivalot olivat juuri lyöneet itsensä merkittävällä tasolla ihmisten tietoisuuteen, ja näyttävien koteloiden valikoima laajeni koko ajan.
Erilaisia vesijäähdytysratkaisuja oli mahdollista rakentaa entistä laajemmiksi ja näyttävämmiksi kokonaisuuksiksi. Valaistus ei kuitenkaan ollut se ensisijainen modausvaihtoehto, vaan muilla tavoin muokatut, näyttävät kotelot sekä massiiviset ja erikoiset jäähdytysratkaisut olivat “se juttu”.

Nykyään lienee hankalampaa löytää koteloa jossa ei ole jonkinlaista RGB-valaistusta, sillä erilaiset valaistusmahdollisuudet ovat jo arkipäivää. Jäähdytyksessä myös vesijäähdytys on helpommin kaikkien saatavilla erilaisten AIO (all in one)- ratkaisujen ansiosta.
Asiaan vihkiytyneet harrastajat rakentavat kuitenkin omat jäähdytysratkaisunsa kokonaan itse: osa osalta, liitin liittimeltä, taivuttavat putkia ja sekoittavat tismalleen oikean väriset jäähdytysnesteensä.

Modaus- ja jäähdytystuotteiden valikoima on laajentunut huomattavasti, ja se mahdollistaakin jokaiselle juuri oman näköisensä kokoonpanon.

https://blog.jimms.fi/abzi/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Uusimmat artikkelit

Joka pelaajan lahjaopas

Joka pelaajan lahjaopas

Jimm's teamNov 8 - lukuaika 2 min
Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – lokakuu 2023

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – lokakuu 2023

Jimm's teamNov 3 - lukuaika 2 min
Pelaamisen ergonomia

Pelaamisen ergonomia

Jimm's teamOct 25 - lukuaika 2 min
5 + 5 askelta tietokoneen kokonaisvaltaiseen siivoukseen

5 + 5 askelta tietokoneen kokonaisvaltaiseen siivoukseen

Jimm's teamOct 11 - lukuaika 3 min
Jimm’s B2B custom: tehotyöasema tekoälykäyttöön

Jimm’s B2B custom: tehotyöasema tekoälykäyttöön

Jimm's teamOct 11 - lukuaika 2 min
Valokeilassa Nintendo Switch

Valokeilassa Nintendo Switch

Jimm's teamSep 27 - lukuaika 3 min
Valokeilassa PlayStation 5 

Valokeilassa PlayStation 5 

Jimm's teamSep 13 - lukuaika 2 min
Jimm’s B2B custom: tehotyöasema Ansys-simulointiin

Jimm’s B2B custom: tehotyöasema Ansys-simulointiin

Jimm's teamSep 11 - lukuaika < 1 min
Potkua tietokoneeseen näytönohjainpäivityksellä

Potkua tietokoneeseen näytönohjainpäivityksellä

Jimm's teamAug 30 - lukuaika 2 min
Jimm’s B2B custom: työasema Solidworks-mallinnukseen

Jimm’s B2B custom: työasema Solidworks-mallinnukseen

Jimm's teamAug 24 - lukuaika < 1 min
Katso lisää