Jimm's

Jimm’s 20v historiikki, osa 1: Coolputer

Jimms TeamFeb 1, 2021 - lukuaika 2 min
Reading Time: 2 minutes

Coolputer-aiheinen roadtrip-video katsottavissa Youtube-kanavaltamme!

1.2.2011 eli päivälleen 10 vuotta sitten Jimm’s laajensi toimintaansa ostamalla tamperelaisyritys Coolputerin liiketoiminnan. Coolputerin yrittäjä Miska oli jo pidempään tehnyt yhteistyötä Jimm’sin kanssa, ja myös tätä liiketoiminnan yhdistämistä oli sivuttu jo muutamaan otteeseen.

Miska perusti Coolputerin vuonna 2000, ja suurimpana innoituksena oli oma kiinnostus tietokoneiden modaamiseen ja niiden tehokkaampaan jäähdytykseen. Tuolloin alalla oli varsin vähän toimijoita ja kysyntä kasvoi odottamatonta vauhtia.
Hyvin äkkiä myös ulkomaiset tavarantoimittajat alkoivatkin vaatia suurempien myyntierien tilaamista, joten myös yritystoiminnan piti kasvaa.
Vakavan pohdinnan jälkeen Miska siirtyi täyspäiväiseksi yrittäjäksi – erinomaisin tuloksin. Liiketoiminta kasvoi entisestään ja lisää henkilöstöäkin piti palkata.

Yrittäjän elämässä riittää tekemistä ja mieleenpainuvia tapahtumia, mutta yhdeksi mieleenpainuvimmista Miska kuvaa Assembly-tietokonefestivaalit.
Tuolloin tapahtumassa järjestettiin muun muassa modauskisoja, kellotusnäytöksiä ja paljon muuta mielenkiintoista aktiviteettia, joissa Coolputer oli olennaisena osana mukana.

Vuosien kuluessa ja siviilielämän muuttuessa työn rinnalla, toiminnan suunnan harkitseminen tuli uudelleen ajankohtaiseksi. Samaan aikaan Jimm’s esitti jälleen kiinnostuksensa Coolputerin liiketoiminnan ostamiseen.
Lopulta päätös syntyi varsin nopeasti, ja Miska siirtyi liiketoiminnan mukana Jimm’sin palvelukseen.

Tämä oli tervetullut muutos Miskan elämään, koska hän pystyi jälleen keskittymään työssään alkuperäiseen innostukseensa eli modaamiseen, jäähdytykseen sekä niihin liittyviin tuotteisiin.
Yhdistymisen myötä tuotevalikoima kasvoi merkittävästi, ja uusia valmistajiakin saatiin mukaan. Jimm’sillä oltiin (ja ollaan edelleen!) iloisia tästä osaamisen ja intohimon määrästä, joka Miskan mukana saatiin osaksi Jimm’siä.

Myös Jimm’s on saanut alkunsa samankaltaisista olosuhteista eli intohimoisen modaajan ja alan harrastajan toiminnasta. Näin ollen oli hyvin luontevaa ottaa Coolputer osaksi Jimm’sin toimintaa.

Modaamiskulttuuri ja tuotteiden painopiste on muuttunut paljon kuluneen 10 vuoden aikana. Vuonna 2011 kylmäkatodivalot olivat juuri lyöneet itsensä merkittävällä tasolla ihmisten tietoisuuteen, ja näyttävien koteloiden valikoima laajeni koko ajan.
Erilaisia vesijäähdytysratkaisuja oli mahdollista rakentaa entistä laajemmiksi ja näyttävämmiksi kokonaisuuksiksi. Valaistus ei kuitenkaan ollut se ensisijainen modausvaihtoehto, vaan muilla tavoin muokatut, näyttävät kotelot sekä massiiviset ja erikoiset jäähdytysratkaisut olivat “se juttu”.

Nykyään lienee hankalampaa löytää koteloa jossa ei ole jonkinlaista RGB-valaistusta, sillä erilaiset valaistusmahdollisuudet ovat jo arkipäivää. Jäähdytyksessä myös vesijäähdytys on helpommin kaikkien saatavilla erilaisten AIO (all in one)- ratkaisujen ansiosta.
Asiaan vihkiytyneet harrastajat rakentavat kuitenkin omat jäähdytysratkaisunsa kokonaan itse: osa osalta, liitin liittimeltä, taivuttavat putkia ja sekoittavat tismalleen oikean väriset jäähdytysnesteensä.

Modaus- ja jäähdytystuotteiden valikoima on laajentunut huomattavasti, ja se mahdollistaakin jokaiselle juuri oman näköisensä kokoonpanon.

https://blog.jimms.fi/abzi/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Uusimmat artikkelit

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – huhtikuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – huhtikuu 2024

Jimm's teamMay 13 - lukuaika 2 min
Tiedote 10.4.2024

Tiedote 10.4.2024

Jimm's teamApr 10 - lukuaika < 1 min
Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – maaliskuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – maaliskuu 2024

Jimm's teamApr 5 - lukuaika 2 min
Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – tammikuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – tammikuu 2024

Jimm's teamFeb 2 - lukuaika 2 min
Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Jimm's teamJan 17 - lukuaika 2 min
Jimm’sin vuoden 2023 suosituimmat tuotteet

Jimm’sin vuoden 2023 suosituimmat tuotteet

Jimm's teamJan 8 - lukuaika 2 min
Parhaat pelit pukinkonttiin

Parhaat pelit pukinkonttiin

Jimm's teamDec 13 - lukuaika 2 min
Katso lisää