Jimm's

Välty vaurioilta – näin pakkaat koneesi oikein!

Jimms TeamMar 2, 2021 - lukuaika 2 min
Reading Time: 2 minutes

Tietokoneen lähettäminen ja kuljetus

Joskus tulee tilanteita, että omaa tietokonetta pitää siirtää kodin ulkopuolella joko omatoimisesti, tai kuljetusyrityksen toimesta. Tällöin koneen pakkaamiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Kirjasimme muutamia hyväksi havaittuja vinkkejä koneen kuljettamiseen. Vinkit koskevat pääsääntöisesti pöytäkoneita.

Tietokoneen kuljettaminen itse

Paras tapa siirtää pöytäkonetta (esimerkiksi muutossa tai laneille) on pakata se ensin omaan laatikkoonsa alkuperäisten pehmusteiden kera. Mikäli alkuperäistä pakkauslaatikkoa ei ole enää tallessa, voi koneen kuljettaa myös vaikka auton penkillä ja varmistaa esimerkiksi turvavöillä, ettei se pääse heilumaan tai kaatumaan. Kone olisi hyvä kuljettaa siinä asennossa, jossa sitä muutenkin käytetään. Nykykoteloissa tämä tarkoittaa pääsääntöisesti pystyasentoa. Mikäli joudut kuitenkin laittamaan koneen kyljelleen, suosittelemme sen asettamista sille kyljelle, jolle emolevy on asennettu. Tällöin mikään komponentti ei roiku kiinnitystensä varassa, vaan lepää emolevyn päällä.

Jimm’sillä koottuihin konepaketteihin laitetaan sisälle kuljetustuki, joka tukee painavampia komponentteja kuljetuksen ajan ja estää niitä retkahtamasta pois paikoiltaan. Tämä kuljetustuki kannattaa ehdottomasti pitää tallessa, jolloin sitä voidaan käyttää myös koneen siirtämisen yhteydessä.

Tietokoneen lähettäminen kuljetusyrityksellä

Joskus konetta saattaa joutua toimittamaan pidemmän matkan päähän esimerkiksi huoltoon. Tällöin kone tulee pakata erityisen huolellisesti, jotta vältytään mahdollisilta kuljetusvaurioilta.

Jimm’sin RMA- ja huolto-ohjeistuksessa on yksityiskohtainen pakkausohje, joka kannattaa lukea huolella läpi. Ohjeistuksessa mainitaan muun muassa, että koneen joka puolella tulee olla vähintään 5 cm paksuudelta pakkausmateriaalia / pehmustetta. Tämä koskee siis konepakkauksen KAIKKIA sivuja, myös pohjaa ja kattoa. Lisäksi koneen sisälle laitettava kuljetustuki on ehdoton. Jos alkuperäistä kuljetustukea ei enää löydy, voit käyttää jotain muuta sähköistymätöntä materiaalia, esimerksi rypistettyä sanomalehteä. Varo kuitenkin pehmustetta laittaessasi, ettet vaurioita komponentteja! Älä siis runno pehmikettä voimalla koneen sisälle.

Entäs jos on pakkasta?

Jos koneesi joutuu olemaan pitkään ulkona alhaisessa lämpötilassa, sitä ei kannata käynnistää heti sisälle tuomisen jälkeen. Tällä vältetään mahdollinen kosteuden tiivistyminen koneen sisälle. Anna siis koneen lämmetä rauhassa huoneenlämpöön ennen käynnistystä, vähintään tunnin ajan. Voit kuitenkin purkaa koneen pakkauksestaan, jotta se lämpenee nopeammin.

Koneessani on custom loop – nestejäähdytys, vaikuttaako se lähettämiseen?

Riippuu loopista. Yksinkertaiset loopit voidaan usein rinnastaa suljettuihin AiO-jäähdytysjärjestelmiin. Jos olet lähettämässä custom loop-konetta huoltoon, mainitse loopista aina erikseen RMA-hakemuksessa! Tällöin saamme laitettua sinulle tapauskohtaiset ohjeet lähettämistä varten.

Ohjeita noudattamalla ja huolellisella pakkaamisella varmistat, että koneesi pysyy ehjänä kuljetuksessa, olit sitten menossa laneille pitämään hauskaa tai suuntaamassa kohti uutta taisteluasemaa. Asiakaspalvelustamme saat tarvittaessa aina lisäohjeita, kellon ympäri, joka päivä!

https://blog.jimms.fi/abzl/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Uusimmat artikkelit

“Your toaster will never be the same”

“Your toaster will never be the same”

Jimm's teamApr 12 - lukuaika 2 min
Optimoitu koneratkaisu nopeuttaa työtä ja parantaa ajankäyttöä

Optimoitu koneratkaisu nopeuttaa työtä ja parantaa ajankäyttöä

Jimm's teamApr 6 - lukuaika 3 min
School of Gamingissa oppiminen on hauskanpitoa

School of Gamingissa oppiminen on hauskanpitoa

Jimm's teamMar 22 - lukuaika 2 min
Kilpa-ajon huumaa omasta olohuoneesta käsin

Kilpa-ajon huumaa omasta olohuoneesta käsin

Jimm's teamMar 15 - lukuaika 3 min
Projekti: Keijon kone vesille!

Projekti: Keijon kone vesille!

Jimm's teamMar 8 - lukuaika 5 min
AMD:n uudet X3D-prosessorit: äärimmäistä pelitehoa!

AMD:n uudet X3D-prosessorit: äärimmäistä pelitehoa!

Jimm's teamMar 1 - lukuaika 2 min
Aikakoneessa Jimm’s <3 Assembly

Aikakoneessa Jimm’s <3 Assembly

Jimm's teamFeb 22 - lukuaika 3 min
Katso lisää