Behind the scenes

NVIDIA RTX-näytönohjainten tilannekatsaus

Jimms TeamDec 7, 2020 - lukuaika < 1 min
Reading Time: < 1 minute

NVIDIA RTX – näytönohjainten saatavuus on tällä hetkellä yksi puhuttavimmista aiheista. Kirjasimme muutamia kommentteja meille eniten esitettyihin tiedusteluihin.

Saatavuudet

Näytönohjainten saatavuudet ovat julkaisusta saakka olleet heikompia kuin ikinä aiemmin. Yksi syy tähän on ollut äärimmäisen kova kysyntä, ja toinen syy näytönohjainten valmistukseen tarvittavien komponenttien huono saatavuus.
NVIDIAn talouspäällikkö Colette Kress on tiedottanut aiheen tiimoilta seuraavasti: kovasta kysynnästä huolimatta yhtiön tuotanto on rajoittunutta kaikkien osien osalta. Vaikka he työskentelevät jatkuvasti saadakseen tuotantoa tehostettua, tilanteessa päästäneen lähemmäs tasapainoa vasta muutamien kuukausien kuluttua.
Tilanne elää kuitenkin jatkuvasti, jonka takia tarkkojen arvioiden antaminen on vaikeaa.

Tämä tilanne vaikuttaa kertautuvasti myös meihin. Pienetkin valmistajien valmistuneet erät joudutaan jakelemaan maailmanlaajuisesti eri markkina-alueille, ja valitettavasti Suomi ei ole Euroopan markkina-alueella ensimmäisellä, eikä edes toisella sijalla.

Teemme jatkuvasti kovasti töitä tukkureidemme sekä valmistajien kanssa, jotta saisimme näytönohjaimia varastoomme ja sitä myöten toimitukseen asiakkaillemme. Tosiasia kuitenkin on, että tyhjästä on paha nyhjäistä.
Tämänhetkinen tilanne on myös se, että emme välttämättä saa ennakkoilmoituksia meille tulossa olevista eristä, jonka takia emme pysty myöskään tiedottamaan niistä etukäteen. Kaikki varastoomme saapuvat kortit lähtevät kuitenkin toimitukseen saman tien meille saavuttuaan, tilausten mukaisessa järjestyksessä.

Hintamuutokset

Olemme saaneet kyselyjä siitä, miksi tuotteiden hinta on muuttunut julkaisun jälkeen, joissain tapauksissa hyvinkin radikaalisti. Sivuillamme olevat hinnat heijastavat kaikkien tuotteiden kohdalla toimittajiemme hintatasoa ja ne päivittyvät tasaiseen tahtiin.

Nämä hintamuutokset eivät kuitenkaan vaikuta asiakkaidemme olemassaoleviin tilauksiin, vaan ne toimitetaan sillä hinnalla, kuin ne tilaushetkellä ovat olleet.

Sivuilla näkyvät saapuneet kpl-määrät

Olemme aiemmin näyttäneet sivuillamme tarkat kappalemäärät saapuneista näytönohjaineristä. Tähän teimme hetkeksi muutoksen, jonka johdosta tarkkoja määriä ei enää kerrottu. Saamamme palautteen perusteella palautimme saapuneiden erien kappalemäärät takaisin näkyville.
Tulevien erien koosta emme tällä hetkellä kuitenkaan pysty antamaan tarkkoja määräennusteita.

Lähetämme NVIDIA RTX – näytönohjaimen tilanneille asiakkaillemme seuraavan saatavuustiedotteen sähköpostilla 8.12.2020. Sen jälkeen seuraava tiedote lähetetään tammikuun 2021 alussa.

https://blog.jimms.fi/abze/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] saatavuusongelmat komponenteissa, erityisesti näytönohjaimissa. Kirjoitimme aiheesta jo viime joulukuussa, mutta koska tilanne ei näytä paranevan, koimme parhaaksi kirjoittaa aiheesta […]

Uusimmat artikkelit

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – huhtikuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – huhtikuu 2024

Jimm's teamMay 13 - lukuaika 2 min
Tiedote 10.4.2024

Tiedote 10.4.2024

Jimm's teamApr 10 - lukuaika < 1 min
Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – maaliskuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – maaliskuu 2024

Jimm's teamApr 5 - lukuaika 2 min
Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – tammikuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – tammikuu 2024

Jimm's teamFeb 2 - lukuaika 2 min
Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Jimm's teamJan 17 - lukuaika 2 min
Jimm’sin vuoden 2023 suosituimmat tuotteet

Jimm’sin vuoden 2023 suosituimmat tuotteet

Jimm's teamJan 8 - lukuaika 2 min
Parhaat pelit pukinkonttiin

Parhaat pelit pukinkonttiin

Jimm's teamDec 13 - lukuaika 2 min
Katso lisää