Jimm's

Miten valita lapselle sopiva pelitietokone?

Jimm's teamNov 23, 2022 - lukuaika 3 min
Reading Time: 3 minutes

Aina ei ole helppoa olla vanhempi. Varsinkin, jos lapsen mielenkiinnon kohteet ylittävät oman tietämyksen ja ymmärryksen rajat, voi lapsen harrastuksen tukeminen olla haastavaa. Lisäksi jos pelimaailma on täysin vieras, voi olla haasteellista ymmärtää, miksi se on lapselle tai nuorelle niin tärkeä. Joku saattaa pohtia myös sitä, ovatko videopelit lapselle turvallinen ja kannattava harrastus.

Vaikka videopelit olisivatkin itselle tuntematon ulottuvuus, ei hätää – kaikesta voi aina ottaa selvää. Me Jimm’sillä olemme tottuneet tilanteisiin, joissa meihin on yhteydessä vanhempi, jonka perheessä on toivottu syntymäpäivä- tai joululahjaksi pelitietokonetta. Mielellään sellaista, jolla voisi pelata Fortnitea, Overwatchia tai jotain muuta uutta ja hauskaa peliä. Joskus toiveissa on ollut puolestaan tietokone, jolla voi editoida videoita. Haluammekin kannustaa kaikkia tuotevalikoimaa selatessa itsensä eksyneeksi tuntevia olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme. Palvelemme puhelimitse, sähköpostilla ja chatissa 24/7, joten voit huoletta olla yhteydessä meihin juuri silloin, kun kaipaat neuvoa.

Kun lapselle valitaan tietokonetta, on syytä miettiä, mitä tietokoneella halutaan tehdä. Jos mahdollista, kannattaa selvittää, mistä peleistä lapsi on kiinnostunut ja halutaanko tietokonetta käyttää muuhunkin tekemiseen. On hyvä myös miettiä, tarvitseeko tietokonetta siirtää tai kuljettaa mukana eri paikkoihin usein, jolloin paras vaihtoehto saattaisi olla kannettava pelitietokone. Jo näillä eväillä asiakaspalvelijamme pääsee pitkälle ja osaa auttaa kartoittamaan parhaan mahdollisen tietokoneen juuri sinun lapsesi tarpeisiin.

Jos valinta kohdistuu pöytätietokoneeseen, on tietokoneen ohessa hankittava yleensä myös muita oheislaitteita, kuten näyttö, hiiri, näppäimistö ja kuulokkeet. Kaikkia edellä mainittuja löytyy moniin erilaisiin tarpeisiin, ja oikea valinta onkin helppo tehdä samojen kriteerien mukaan, joilla myös tietokone valitaan. Erilaiset pelit saattavat tarvita pelikohtaisia varusteita, esimerkiksi VR-peleihin tarvitaan VR-lasit. Ajo- ja simulaatiopeleihin löytyy esimerkiksi ratteja, polkimia ja muita erikoisohjaimia. Jos tietokoneeksi puolestaan valikoituu kannettava tietokone, tarvitsee oheislaitteiksi hankkia vain hiiri ja kuulokkeet.

Paras tapa tukea peliharrastusta on selvittää lapsen todelliset mielenkiinnonkohteet ja vastata niihin. Laitteiden ei tarvitse olla kaikkein kalliimpia, jotta ne toimivat hyvin ja kestävät pitkään. Valintoja ei kuitenkaan kannata tehdä pelkän hintalapun perusteella, sillä silloin vaarana on se, ettei laite vastaa tarpeita.

Pelaamisen tukeminen kannattaa

Varmasti jokainen videopeleistä tietämättömämpikin vanhempi on törmännyt useammin kuin kerran keskusteluun, jossa puhutaan pelaamisen hyödyistä ja haitoista. Pelaamiseen liittyvä stigma on suurimmaksi osin jo hälvennyt, mutta videopeliharrastuksen hyviä puolia ei voi koskaan korostaa liikaa. Kyseessä on hyvin aktiivinen viihteen muoto, joka haastaa kuluttajaansa monin eri tavoin. Videopelejä on mahdotonta pelata passiivisesti, sillä ne pitävät aivot aktiivisina ja vaativat jatkuvaa sorminäppäryyttä. Videopelit kehittävät kielitaitoa ja moni pelaaja on vanhempana kertonut oppineensa esimerkiksi englantia enemmän peleistä kuin koulusta.

Videopelien ympärillä olevat yhteisöt ja etenkin moninpelit ovat omiaan kehittämään myös sosiaalisia taitoja, sillä on tavallista, että pelejä pelataan yhdessä kavereiden tai muiden pelaajien kanssa. Pelit ovat parhaimmillaan äärimmäisen vuorovaikutuksellisia ympäristöjä, joissa lapsella tai nuorella voi olla laaja ja elintärkeä piiri ystäviä. Myös lapsi, jolla on ollut koulussa vaikeuksia tutustua koulukavereihinsa, voi olla äärimmäisen suosittu nettiystäviensä keskuudessa.

Joten, jos pohdit ovatko videopelit harrastus, jossa lasta kannattaa tukea ja kannustaa, on vastauksemme ehdottomasti kyllä. Me Jimm’sillä olemme valmiita auttamaan sinua peliharrastuksen tukemisessa.

Jimm’sin Gamer -linjaston kokoonpanot ovat vaivaton keino päästä ajan tasalle, oli pelitarpeesi mikä tahansa – vaikka rahapussisi nyörit hieman kiristäisivätkin! Uudistettu linjasto on jaettu kolmeen kansantajuiseen alaluokkaan – Kevyt / Keskiraskas / Raskas, joista myös sinulle löytyy varmasti sopivin ratkaisu! Hankkimalla valmiiksi kootun paketin pääsetkin uppoutumaan pelimaailmaan nopeammin kuin huomaatkaan!

Gamer -linjasto on ammattitaidolla suunniteltu, perimmäisenä ajatuksena tarjota jokaisen pelaajan tarpeita vastaavat kokoonpanot! Koneissa käytetään tunnettujen valmistajien laadukkaita komponentteja ja kirsikkana kakun päällä kokoonpanotyölle annetaan kahden vuoden takuu!

https://blog.jimms.fi/ac2v/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Uusimmat artikkelit

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – huhtikuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – huhtikuu 2024

Jimm's teamMay 13 - lukuaika 2 min
Tiedote 10.4.2024

Tiedote 10.4.2024

Jimm's teamApr 10 - lukuaika < 1 min
Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – maaliskuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – maaliskuu 2024

Jimm's teamApr 5 - lukuaika 2 min
Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – tammikuu 2024

Jimm’sin kuukauden suosituimmat tuotteet – tammikuu 2024

Jimm's teamFeb 2 - lukuaika 2 min
Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Pelipisteestä persoonallinen RGB-valaistuksella

Jimm's teamJan 17 - lukuaika 2 min
Jimm’sin vuoden 2023 suosituimmat tuotteet

Jimm’sin vuoden 2023 suosituimmat tuotteet

Jimm's teamJan 8 - lukuaika 2 min
Parhaat pelit pukinkonttiin

Parhaat pelit pukinkonttiin

Jimm's teamDec 13 - lukuaika 2 min
Katso lisää