Jimm's

ENCE Academy tekee pelaajista kynttäservujen kirkkaimpia tähtiä

Jimm's teamOct 5, 2022 - lukuaika 3 min
Reading Time: 3 minutes

Tammikuussa 2022 ENCE ilmoitti starttaavansa projektin, jonka yhtenä päätavoitteista on tuottaa Suomesta lisää ammattipelaajia sekä kotikentille, että maailman suurimmille stageille. Mutta me Jimm’sillä halusimme tietää, onko siinä kaikki? Tavoitimme ENCE Academysta vastaavan Eemeli ”Woomera” Ikosen, sekä tiimin pelinsisäisen johtajan Veeti ”S1rva” Sirvan, jonka osuuden haastattelusta pääsette lukemaan seuraavassa postauksessa.

Ikonen on suomalaisessa peliskenessä jo tuttu näky. Moni saattaa muistaa hänet vuodelta 2016, jolloin Ikonen aloitti uraansa hREDSin Overwatch -kokoonpanossa pelaajana. Sittemmin Ikonen on siirtynyt myynti- ja kumppanuustyön pariin ja nykyisin hän vaikuttaa vetämällä ENCE Academy -ohjelmaa, jonka paimeneksi Ikonen on kuin luotu.

Akatemiajoukkueen tavoitteista Ikonen puhuu lämpimästi. Ohjelman perustamisen takana on aito halu kehittää suomalaista Counter-Strike communitya, vaikkakin Ikonen myös mainitsee, ettei tarkoitus ole rajata toimintaa pelkkään Counter-Strikeen, mutta siitä liikkeelle lähteminen tuntui luontevimmalta. Tärkeimpinä tavoitteina Ikonen mainitsee uusien pelaajapolkujen ja kokonaisvaltaisten pelaajien luomisen. Tarkoituksena on siis tukea pelaajia nousemaan aivan ruohonjuuritasolta aina maailman huipulle asti, taskussaan parhaat mahdolliset eväät huipulla menestymiseen.

”Kilpapelaaminen käy työstä ja se määrä, mitä meidän nuoret joutuvat keskittymään servulla ja harjoituksissa on todella uuvuttavaa. Ja kun mennään useita päiviä kestäviin turnauksiin, niin unen, liikunnan ja palautumisen merkitys korostuu, kun mitataan, kuinka pitkäkestoisesti ja tasaisesti pelaajat jaksavat suorittaa. Ja juuri sitä tasaisuutta mekin haetaan ja pyritään kehittämään tällä harjoittelulla.”

Ikonen puhuu lämpimästi myös psyykkisen valmennuksen tärkeydestä, joka kasvaa, mitä pidemmälle joukkue etenee. Joukkueen tavoitteena onkin hankkia jonain päivänä ulkopuolista ammattivalmennusta, myös psyykkisellä puolella. Ikonen kuvailee itseään eräänlaiseksi keittiöpsykologiksi, sillä myös hänelle on tärkeää olla tavoitettavissa kaikissa asioissa maan ja taivaan välillä. Hän kuitenkin tiedostaa, että osaa auttaa vain tiettyyn pisteeseen asti.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Veeti ”S1rva” Sirva, Henri ”HENU” Ylilehto, Youssef ”juissi” Adam, Eemeli ”woomera” Ikonen, Paavo ”podi” Heiskanen, Ville ”myltsi” Vilkman ja joukkueen valmentaja George ”Whitey” White Assembly Summer 2022 -tapahtumassa. Kuvaaja: Leevi Syväoja

Kysyimme Ikoselta, miten ENCE Academya lähdettiin alun perin rakentamaan ja minkälaisia mahdollisuuksia muilla lahjakkailla pelaajilla on päästä mukaan.

Tryout-prosessia Ikonen kuvailee sanoilla the long and winding road. Kaikki lähti liikkeelle 40-50 nimen listasta, joka koostui Ikosen mukaan parhaista suomalaisista pelaajista. Listaa karsittiin yhdessä joukkueen valmentajan George ”Whitey” Whiten kanssa. Tryoutteihin valituista pelaajista kaikki myös haastateltiin, osa useammin kuin kerran. Haastatteluissa Ikosta kiinnosti erityisesti se, minkälaisia tyyppejä pelaajat olivat servun ulkopuolella. Ikonen kertoo myös, että tryouteissa oli mukana myös ulkomaalaisia talentteja.

”Alkuun oli jo päätetty vähintään kolmen suomalaisen coresta. Tiedustimme suomalaisen CS-kentän tilanteen ja halusimme osoittaa sille tukemme. Tietysti me etunenässä halutaankin juuri suomalaisia talentteja kehittää, mutta ei ole poissuljettua, etteikö voitaisi ottaa myös ulkomaalaisia pelaajia. Mutta heidän pitäisi olla silloin aivan extra huippulahjakkaita.”

ENCE Academya ei rakennettu pelkäksi koneeksi, jolla hioa pelaajista parempia pelaajia. Academy on perustettu myös yhteisöä tukevaksi tukipilariksi, jonka pelaajapolku ei kulje ainoastaan ENCE Academysta maailmalle, vaan myös kotisetupilta Academyyn.

”Tarkoituksena on perustaa Akatemiajoukkueemme rinnalle valmennusrinki, josta lahjakkaimpien pelaajien on tulevaisuudessa mahdollisuus nousta akatemiajoukkueeseen. Haluamme sillä tarjota nuorille paikan, jossa kehittyä ammattimaisessa ympäristössä, saaden samalla eväitä kohti kilpailullisempia pelikenttiä”, Ikonen paljastaa.

Kuvassa joukkue ja heidän valmentajansa White bootcampilla elokuussa. Kuvaaja: Leevi Syväoja

Lue aiheesta lisää tääältä täältä.

Tsekkaa myös ENCE Akatemia -pelitietokoneemme ja starttaa oma matkasi kohti servujen top frägääjää: ENCE Akatemia-pelitietokone!

https://blog.jimms.fi/ac2p/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Katso lisää