Jimm's

AMD:n uudet X3D-prosessorit: äärimmäistä pelitehoa!

Jimm's teamMar 1, 2023 - lukuaika 2 min Reading Time: 2 minutes

AMD:n X3D-prosessorisarjan kolmesta uudesta mallista julkaistiin eilen 28.2. klo 16 myyntiin kaksi ensimmäistä, 7950X3D sekä 7900X3D. Rajoitetun julkaisuerän sekä suuren kysynnän vuoksi 7950X3D myi loppuun jo ensimmäisen myyntipäivän aikana, mutta 7900X3D-mallia on varastossa vielä muutama kappale. Mikäli jäit julkaisupäivän erän jälkeen vielä ilman uutta prosessoria, ei hätää! Molempien mallien saatavuus paranee maalis- ja huhtikuun aikana. 6.4. julkaistaan myös sarjan kolmas malli, 7800X3D.

Markkinoiden parasta pelitehoa

Esimerkiksi 7950X3D on jopa 24 % tehokkaampi verrattuna Intel i9-13900K-suorittimeen ja 30 % tehokkaampi kuin AMD Ryzen 7 5800X3D. Prosessoreiden välillä ilmenee kuitenkin aina eroavaisuuksia eri peleihin liittyen.

Uusissa 7950X3D- ja 7900X3D- malleissa on kaksi Core Chiplet Die -prosessoripiiriä, eli CCD:tä. Mallien tehokkuuden salaisuus on 3D V-Cache, eli ylimääräinen välimuisti, joka sijaitsee toisen CCD:n päällä. BIOS ja Windows päättävät pelin vaatimukset ja ominaisuudet huomioiden kumpaa CCD:tä suorituksessa käytetään. Ilman ylimääräistä välimuistia oleva CCD kykenee korkeampiin kellotaajuuksiin, jonka vuoksi laite hyödyntää sitä silloin kun kellotaajuudesta on enemmän hyötyä välimuistiin verrattuna, esimerkiksi erilaisia mallinnus-, kuvankäsittely- ja simulointiohjelmia käytettäessä. Välimuistillinen CCD puolestaan palvelee parhaiten nimenomaan pelikäytössä.

Yhteensopivuus

Uudet 3XD-prosessorit ovat yhteensopivia kaikkien AM5- emolevyjen ja jäähdytysratkaisujen kanssa. Saadaksesi 3D-välimuistista kaiken hyödyn irti, tulee sinun kuitenkin varmistaa, että emolevyn BIOS sekä Xbox Game Bar -sovellus ovat ajan tasalla ja Windows Game Mode on kytketty päälle. Näiden avulla piirisarjan ajurit tunnistavat prosessorin kuorman ja pystyvät sen perusteella optimoimaan ytimien käyttöä.

Virrankulutus

Uusien X3D-mallien virrankulutus on vastaavaa X-mallia pienempi sekä peli- että työkäytössä. Tämä johtuu siitä, että uusissa X3D-malleissa käytetyt 3D-välimuistit ovat lämpöherkkiä, jonka vuoksi X3D-mallien TDP-arvo on X-malleja pienempi.

Kenelle tämä prosessori sitten sopii? AMD:n X3D-sarja sopii sinulle, joka etsit mielettömän tehokasta pelisuorituskykyä äärimmäisiin tilanteisiin. Prosessorit soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi peli- ja striimauskäyttöön. Lue lisää prosessoreiden teknisistä ominaisuuksista ja päivitä koneesi suorituskyky uusiin huippulukemiin!

https://blog.jimms.fi/ac7p/
0 0 votes
Artikkelin luokitus
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Katso lisää